Kosten cv-ketel vervangen Wat kost een cv-ketel vervangen?

GRATIS meerdere offertes

Van specialisten uit de buurt

De verwarmingsketel in uw huis heeft u misschien al weer een tiental jaren, wellicht zelfs langer. Als het goed is, heeft u de cv-ketel elk jaar laten nakijken, zodat die weer een jaartje vooruit kon zonder u in de steek te laten. Als de ketel echter ouder is dan twaalf jaar, dan wordt de kans steeds groter dat hij een keer gaat haperen. Het probleem is dat dat natuurlijk altijd gebeurt op een moment waarop dat absoluut niet uitkomt. Laat daarom tijdig de cv-ketel vervangen door een nieuw exemplaar dat vervolgens weer voor vele jaren het zware verwarmingswerk kan doen.

Cv-ketel vervangen kosten vs. opbrengsten

Een nieuwe cv-ketel schaffen we gelukkig maar een paar keer in ons leven aan. Als het dan toch weer zover is, kan het verstandig zijn om eens goed rond te kijken en zo veel mogelijk prijzen met elkaar te vergelijken. Daarnaast is er nog wat belangrijks dat u in uw achterhoofd dient te houden. De nieuwste generaties verwarmingsketels zijn namelijk een stuk efficiënter dan de ketel die u jaren geleden heeft aangeschaft. Een moderne hoog rendement (HR) ketel is bijvoorbeeld zelfs zo efficiënt dat er in het geheel geen verlies aan energie is. Deze bijzonder zuinige en duurzame ketels zorgen er op die manier voor dat u enkele honderden euro’s per jaar aan energiekosten kunt besparen. Een cv-ketel vervangen brengt dan wel hoge eenmalige kosten met zich mee, maar vervolgens bent u dus in staat om jaarlijks te profiteren van opbrengsten in de vorm van energiebesparing.

Kosten vervangen cv-ketel: 2.000 tot 2.500 euro

De kosten voor het vervangen van uw cv-ketel liegen er niet om. Dergelijke uitgaven zijn nooit echt welkom, maar helaas wel onvermijdelijk. Het is absoluut aan te raden om een ketel te kopen die betrouwbaar en degelijk is. Een HR-ketel van een goede kwaliteit – en die dus zeer zuinig is – kost u bijvoorbeeld gemiddeld 1.500 euro. Er zijn zowel goedkopere als duurdere cv-ketels op de markt, maar een doorsnee gezin kan met het bedrag uit dit voorbeeld uit de voeten. Verder kost het vervangen van de ketel over het algemeen enkele honderden euro’s. Het exacte bedrag daarvoor is uiteraard afhankelijk van de tijd die de specialist nodig heeft. Voor 2.000 tot 2.500 euro inclusief btw zou u in ieder geval een nieuwe cv-ketel in huis moeten kunnen hebben.