Cv-ketel vervanging Vervangen cv-ketel zorgt voor geldbesparing

GRATIS meerdere offertes

Van specialisten uit de buurt

Een cv-ketel die al redelijk wat jaren werk staat te verrichten, zal langzaamaan steeds minder efficiënt de beoogde taken uitvoeren. U kunt dat bijvoorbeeld merken aan het feit dat de ruimte rondom de cv-ketel warmer wordt. Dit is een gevolg van het steeds minder efficiënt gebruikmaken van energie. Een goede ketel hoeft namelijk niet veel warmte uit te stralen, zeker niet als u hem elk jaar van een cv-ketel onderhoudsbeurt laat voorzien. Naarmate een cv-ketel echter ouder wordt, zal hij meer energie gebruiken om het huis en/of water te verwarmen. Dat kost u dus ook steeds meer geld.

Cv vervangen levert op de lange termijn geld op

Een verwarmingsketel vervangen is een secure klus die u het beste door een ervaren specialist kunt laten uitvoeren. Als vervanger van uw bestaande cv-ketel kunt u het beste kiezen voor een exemplaar dat zo efficiënt mogelijk gebruikmaakt van energie. Zo zijn er hoog rendement (HR) ketels te verkrijgen, welke een rendement van minimaal 100% hebben. Dit houdt in dat u geen enkel verlies aan energie heeft. In de nabije toekomst is dat uiteraard ook terug te zien in uw energierekeningen. Tijdig uw cv-ketel vervangen, levert u op de middellange en lange termijn dus flink wat voordeel op.

Cv-ketel vervangen voordat het te laat is

U kunt beter niet te lang wachten met de cv-ketel vervanging. U zou namelijk het risico kunnen lopen dat uw ketel het ineens begeeft. Een cv-ketel die al op leeftijd is, stopt in veel gevallen immers precies op een moment waarop het niet uitkomt. Dat kan natuurlijk zorgen voor een hoop frustratie in huis. Daarom kunt u het beste uw ketel vervangen, voordat de nachten echt koud beginnen te worden. Zodra de zomer voorbij is en de dagen korter worden, zal de ketel namelijk weer volop aan het werk moeten om het huis warm te krijgen. Laat dit harde werk daarom zo efficiënt mogelijk uitvoeren door een jonge, nieuwe HR-ketel.

FAQ verwarmingsketel vervangen

Wanneer u te maken krijgt met een cv-ketel vervanging, dan zijn er waarschijnlijk wat vragen waarop u graag een antwoord zou willen hebben. Voorbeelden van dergelijke vragen vindt u hieronder: