Cv-ketel reparatie Cv-ketel repareren: wacht niet te lang

GRATIS meerdere offertes

Van specialisten uit de buurt

U mag van een gemiddelde kwaliteit cv-ketel verwachten dat hij 15 jaar mee zal gaan. Dan is het echter wel zaak dat u die ketel met regelmaat van een onderhoudsbeurt laat voorzien. Door jaarlijks de ketel te laten nakijken en schoonmaken, verlengt u de levensduur en schuift u hierdoor de aanschaf van een nieuwe cv-ketel enige jaren voor u uit. Toch kan het uiteraard altijd voorkomen dat de verwarmingsketel stuk gaat. Het moment waarop dat gebeurt, is nooit fijn en levert zelfs frustratie op. Het wordt dan immers ijskoud in huis en het water zal ook niet meer warm worden. U laat daarom natuurlijk het liefst vandaag nog de cv-ketel repareren!

Schakel een specialist in voor de cv-reparatie

Zodra u een storing aan uw cv-ketel signaleert, is het zaak dat u contact opneemt met een professionele monteur. Een cv-ketel repareren is namelijk niet iets dat u eenvoudig zelf kunt doen. Het begint er bijvoorbeeld al mee dat er tal van storingen aan de ketel kunnen ontstaan. Een veelvoorkomende klacht is dat het expansievat niet meer werkt. Het expansievat is geen onderdeel van de ketel zelf, maar wel van de totale verwarmingsinstallatie. Dit vat vangt de drukverschillen op die ontstaan bij het opwarmen en afkoelen. Als het expansievat zelf niet meer goed functioneert, dan houdt dit in dat ook de verwarmingsketel zijn werk niet meer kan doen. Hierdoor kom alles stil te liggen. Laat in dat geval dan ook zo snel mogelijk uw cv-ketel repareren.

Cv-ketel reparatie komt vaak onverwacht

Een cv-ketel reparatie komt altijd onverwacht, want de oorzaak van het stilvallen van uw ketel zit vaak in een klein hoekje. Een verwarmingsketel bestaat immers uit een grote verzameling aan onderdelen die met elkaar in verbinding staan. Als bijvoorbeeld de elektronische ontsteking het laat afweten, dan zal de cv-ketel plots niet meer werken. U zult dan direct iemand moeten laten komen voor een cv-ketel reparatie. Ondanks dat u ieder jaar de verwarmingsketel keurig op tijd laat nakijken, kan het altijd voorkomen dat er een storing optreedt en u de ketel door een professional moet laten repareren.