Kosten onderhoud cv-ketel Wat kost een cv-ketel onderhouden?

GRATIS meerdere offertes

Van specialisten uit de buurt

Een cv-ketel werkt in een Nederlands huishouden gemiddeld zo’n 15 jaar. Dan is het echter wel zaak dat u de ketel regelmatig laat onderhouden en schoonmaken. Als u dat niet zou doen, dan is de kans immers groot dat u op den duur met een storing te maken krijgt. Een storing wilt u natuurlijk voorkomen, want vaak betekent dit dat u plots in een koud huis zit. Bovendien zult u een cv-ketel monteur moeten laten komen voor een cv-reparatie waarvoor u waarschijnlijk flink wat geld kwijt bent. De meeste specialisten starten namelijk bij 65 euro en dan is de ketel nog niet eens gemaakt. Een storing aan de ketel kan u dus onverhoopt op hoge kosten jagen.

Onderhoud cv-ketel: prijs valt mee

Met een cv-ketel onderhoudscontract verkleint u de kans op storingen aan de ketel aanzienlijk. Door de verwarmingsketel jaarlijks te laten nakijken, zorgt u er namelijk voor dat eventuele verouderde onderdelen – die soms aan het begin van een uitvallende ketel kunnen staan – tijdig vervangen worden en uw ketel de hele winter als een zonnetje kan blijven draaien. Een onderhoudsabonnement is daarom zeker geen overbodige luxe, maar in feite zelfs een absolute must voor iedere cv-ketel in Nederland. Het interessante is dat een dergelijk onderhoudscontract een stuk voordeliger is dan bij een storing een monteur laten langskomen.

Onderhoudscontract cv-ketel kosten

Er zijn veel specialisten die graag bij u langskomen om de cv-ketel regelmatig te checken. Heeft u een nieuwe cv-ketel, dan hoeft dat waarschijnlijk maar om het jaar. Als u echter een wat ouder model heeft, dan kan het zinvol zijn om de ketel elk jaar te laten nakijken. Een onderhoudsabonnement kunt u op het internet al afsluiten voor zo’n 50 euro per jaar. Met die jaarlijkse kostenpost van slechts 50 euro kunt u uzelf een hoop ongemakken besparen en zorgt u er tevens voor dat uw cv-ketel een langer en gezonder leven beschoren is.