Cv-ketel onderhoudscontract Wel of geen cv-ketel onderhoudsabonnement?

GRATIS meerdere offertes

Van specialisten uit de buurt

Omdat een cv-ketel zichzelf niet kan onderhouden, maar wel het gehele jaar door zwaar werk staat te verrichten, is het zaak dat u de ketel regelmatig laat nakijken. Een goede manier om er zeker van te zijn dat er periodiek onderhoud wordt uitgevoerd aan uw cv-ketel, is door een cv-ketel onderhoudscontract af te sluiten. Er zijn dan ook genoeg specialisten die dat aanbieden als u uw verwarmingsketel laat vervangen. In een dergelijk cv-onderhoudsabonnement wordt over het algemeen vastgelegd dat zij ieder jaar of om het jaar bij u langskomen om de ketel van een welverdiende onderhoudsbeurt te voorzien. De specialist maakt de cv-ketel dan goed schoon en vervangt tevens eventuele oude onderdelen die mogelijk een storing zouden kunnen veroorzaken.

Cv-onderhoudsabonnement vanwege de vele branduren

Het verwarmen van uw woning is een ingewikkeld proces dat de verwarmingsketel zonder morren voor u uitvoert. Een cv-ketel verbrandt op jaarbasis zelfs tussen de 1500 en 2000 uren gas, zodat u in een verwarmd huis kunt wonen. Met het verbranden van dat gas komen er echter vaak wat ongewenste deeltjes vuil mee. Ook al is ons gas super schoon, er blijft altijd wel iets achter, zeker met zo veel branduren. Als u een cv-ketel onderhoudsabonnement afsluit bij een specialist, dan kunt u er na de onderhoudsbeurt op rekenen dat de ketel er weer een tijdje tegenaan kan. U komt dan dus niet onverwachts in de kou te zitten vanwege bijvoorbeeld een verouderd onderdeel dat voor een storing heeft gezorgd.

Eenjarig of tweejarig cv-onderhoudscontract?

De ervaren specialist spreekt graag met u af dat hij elk jaar of om het jaar langskomt voor het onderhouden van uw cv-ketel. Als de ketel al wat ouder is, dan zal een jaarlijks cv-onderhoudscontract aan te raden zijn. Is de verwarmingsketel echter net nieuw, dan is de kans groot dat u hem pas weer over twee jaar hoeft te laten nakijken. In dat geval bent u over het algemeen dan ook goed af met een tweejarig cv-ketel onderhoudsabonnement. Toch liever zekerheid voor alles? Dan zal de monteur u zeker niet tegenhouden als u voor een cv-ketel onderhoudscontract kiest waarmee uw ketel jaarlijks onderhouden zal worden.