Cv-ketel onderhoud Cv-ketel onderhouden om geld te besparen

GRATIS meerdere offertes

Van specialisten uit de buurt

Het is iets waar niet vaak aan wordt gedacht in huis, maar een verwarmingsketel behoort tot de fundering van het gehele huishouden. Zonder de cv-ketel zou namelijk al het comfort uit huis verdwijnen, omdat er dan geen warm water is. Als u wel eens een storing aan de verwarmingsketel heeft gehad, dan weet u vast hoe vervelend het is om het zonder een werkende cv-ketel te moeten doen. Helemaal als die storing in de winter plaatsvindt uiteraard. Vandaar dat cv-ketel onderhoud geen luxe is, maar vanzelfsprekend. Net als een auto die veel kilometers maakt en een beurt nodig heeft, zo verdient uw verwarmingsketel elk jaar minimaal zoveel aandacht.

Onderhoud cv-ketel: minder kans op koolmonoxide

Door jaarlijks uw cv-ketel onderhoud over te laten aan een specialist kunt u er in principe van verzekerd zijn dat de ketel het goed zal blijven doen. Uiteraard zit een storing altijd in een klein hoekje, maar de belangrijkste oorzaken van storingen worden door het jaarlijks verwarmingsketel onderhoud weggenomen. De specialist maakt tijdens een dergelijke periodieke onderhoudsbeurt sowieso de ketel goed schoon. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de brander weer in op-en-top conditie verkeert. Door met regelmaat het cv-onderhoud te laten plaatsvinden, minimaliseert u tevens de kans op uitstoot van koolmonoxide. Dat moet u zeker niet vergeten, want een langdurige blootstelling aan dit kleur- en geurloze gas kan zelfs dodelijk zijn.

Onderhoudsbeurt cv-ketel een slimme keus

Het ketel onderhoud zou voor iedere cv-ketel eigenlijk standaard geregeld moeten worden op het moment van aanschaf. Helaas gebeurt dat nog veel te weinig. Het gevolg is dan ook dat veel mensen na verloop van tijd een cv-ketel in huis hebben die onvoldoende presteert of op een gegeven moment zelfs uitvalt. Zo ver mag en wilt u het natuurlijk niet laten komen, want een koud huis is voor het hele gezin vervelend. Overigens brengt een storing over het algemeen nog flink wat kosten met zich mee ook. Cv-ketel reparaties kunnen immers flink in de papieren lopen. Goed uw cv-ketel onderhouden – het liefst op regelmatige basis – is dan ook een slimme keuze.

FAQ cv-onderhoud

Als het gaat om het onderhouden van uw cv-ketel, dan komen er hoogstwaarschijnlijk een aantal vragen bij u op. Hieronder vindt u wat voorbeelden van dergelijke vragen: